100% vertrouwde archiefvernietiging

Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

CA+ Certificering

UW VERTROUWELIJK PAPIER IS BIJ BRANTJES IN VEILIGE HANDEN

Nederland kent diverse datavernietigingsbedrijven. Maar niet al deze bedrijven zijn gecertificeerd. Datavernietiging is een hoogwaardige vorm van zakelijke dienstverlening, dus kies daarom altijd voor een gecertificeerd vernietigingsbedrijf. Zo bent u ervan verzekerd dat uw papier volgens strenge richtlijnen wordt vernietigd.

CA+ logoCA+ Toetsing

BRANTJES DATA-VERNIETIGING IS ONDER ANDERE GETOETST OP:

  1. Volledige afgesloten vernietigingslocatie met camerabewaking
  2. Betrouwbaar, gescreend en opgeleid personeel
  3. Beveiligde inzamelcontainers
  4. Papiersnippers niet groter dan 320 mm²
  5. Afgesloten en beveiligde transportvoertuigen

Beveiligde Vernietigingslocatie

CA+-certificering en Duitse DIN norm 32757-1

De Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI) heeft in 2004 de certificeringsregeling voor archief- en datavernietiging opgesteld. Deze kwaliteitsnorm staat geheel los van de Archiefwet. Het zogeheten CA+-certiciaat (Certificaat Archiefvernietiging) is bedoeld om het vernietigingsproces van datavernietigers te beoordelen. Alleen OPK gecertificeerde datavernietiging bedrijven komen in aanmerking voor de toetsing.

De toetsing wordt afgenomen door de Kiwa

Datavernietigingsbedrijven, gespecialiseerd in archief- en datavernietiging, kunnen hun vernietigingsproces laten keuren door de auditoren van Kiwa, het onafhankelijke kwaliteitscentrum voor de communicatie-industrie. Nadat een lange lijst met kwaliteitseisen is goedgekeurd is het datavernietigingsbedrijf gecertificeerd voor archief- en datavernietiging. Dit wil zeggen dat het bedrijf is beoordeeld volgens de eisen van de Certificeringsregeling Archief- en Datavernietiging.

Certificeringen Brantjes Data-Vernietiging

Veiligheidsklassen voor de vernietiging van vertrouwelijk papier

De CA+ normering gaat gepaard met de erkende Duitse DIN Norm 32757-1. Deze norm is conform de Wet Persoonsregistratie en norm EG 95.46. Naast dat het vernietigingsproces wordt beoordeeld, wordt het datavernietigingsbedrijf ook getoetst tot welke veiligheidsklasse het bedrijf in staat is om het aangeboden vertrouwelijke papier te vernietigen. De DIN Norm 32757-1 kent vier veiligheidsklassen. Hoe hoger de veiligheidsklassen van een datavernietigingsbedrijf, hoe kleiner de papiersnippers zullen zijn. Meer over CA+.


Bel vrijblijvend 023 - 532 1960 voor deskundig advies.