100% vertrouwde archiefvernietiging

Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Vernietiger vs. papierversnipperaar

WAAROM KIEZEN VOOR PROFESSIONELE VERNIETIGING

Een papierversnipperaar is een handig apparaat voor op kantoor om zelf uw vertrouwelijk papier mee te versnipperen. U kunt op elk moment documenten versnipperen en u verkleint het volume van het papier. Maar er kleven nogal wat nadelen aan het gebruik van een papierversnipperaar in vergelijking met een professionele dienstverlening.

Papierversnipperaar verstopping

1. Wie bepaalt welk document confidentieel is?

Welk document moet vernietigd worden en welke niet? Bij het gebruik van een papierversnipperaar wordt de keuze gelegd bij de werknemers. Zij bepalen of een document na gebruik vernietigd of weggegooid kan worden. Maar dit is risicovol. Wat voor de een als confidentieel wordt beschouwd, kan voor de ander als een onschuldig document worden gezien.

2. Wat kost een papierversnipperaar?

Allereerst moet de papierversnipperaar aangeschaft worden. Maar de versnipperaar kent ook onderhoud. Zo slijten de messen, het apparaat kan verstopt raken en de versnipperaar dient met regelmaat geolied te worden. Daarnaast kost het medewerkers tijd om papier te versnipperen.

3. Kan een papierversnipperaar uw papierstroom aan?

Vooral bij archiefopruimingen wordt er veel gevraagd van een papierversnipperaar. Het hangt af van het type versnipperaar hoeveel vellen papier het apparaat in een keer kan versnipperen. Daarbij wordt een papiervernietiger bij overmatig gebruik overhit en dient af te koelen. Bij het versnipperen van te veel vellen papier kan er een verstopping optreden. Hierdoor kan het apparaat blijvende schade op lopen.

4. Wat doet u met het restmateriaal?

Een papierversnipperaar heeft een opvangbak waarin de papiersnippers of stroken worden opgevangen. De grootte van de bak hangt af van het type apparaat. Maar wat doet u met het vernietigde materiaal? Gooit u dit bij het oud papier? Heeft de versnipperaar echt alles vernietigd? Kunnen kwaadwillende uw documenten nog reconstrueren?

Versnipperd papier

De beste oplossing voor het versnipperen van documenten

Ons advies aan bedrijven is om al het oud papier als vertrouwelijk papier te zien. Zo loopt u geen onnodig risico. Laat al uw papier daarom professioneel inzamelen en versnipperen. Zeker bij grote bedrijven is de dagelijkse hoeveelheid papier groot. Het is dan eigenlijk niet realistisch om deze hoeveelheid papier eigenhandig te versnipperen. Dat kost immers tijd en geld.

Is een papierversnipperaar dan overbodig? Nee, een papierversnipperaar kan ideaal zijn op kantoor, mits het apparaat op de juiste manier wordt ingezet. Het apparaat is uitstekend te gebruiken voor het versnipperen van enkele hoog geclassificeerde documenten. Maar voor grotere hoeveelheden is de inzet van een gecertificeerd vernietigingsbedrijf veel voordeliger en betrouwbaarder.

U kunt ook een combinatie maken van het gebruik van een papierversnipperaar en een professioneel vernietigingsbedrijf. U kunt dan op elk gewenst moment zelf uw belangrijke documenten versnipperen. De opgevangen snippers geeft u vervolgens, samen met het overige (niet versnipperde) papier, mee aan het vernietigingsbedrijf. Het bedrijf vernietigt vervolgens al het aangeboden papier.


Bel vrijblijvend 023 - 532 1960 voor deskundig advies.